Soundbars vergelijken

Belangrijkste specificaties

Totaal vermogen Totaal vermogen
Deze specificatie geeft aan hoeveel vermogen de versterker in totaal kan produceren in watt RMS (Root Mean Square). Het vermogen in watt alleen geeft echter een slecht beeld, de weerstand en harmonische vervorming moeten ook in de beoordeling van vermogen worden meegenomen.
320 watt 100 watt 150 watt
Breedte Breedte
<p>De breedte van het product in centimeters.</p>
104,5 cm 90,1 cm 80 cm
Hoogte Hoogte
<p>De hoogte van het product in centimeters.</p>
4,9 cm 5,2 cm 6,5 cm
Losse subwoofer Losse subwoofer
Met een draadloze subwoofer heb je meer plaatsingsvrijheid dan met een bedrade subwoofer. Bovendien ligt er geen lange audiokabel op de vloer. Houd er rekening mee dat de subwoofer nog steeds netstroom nodig heeft.
Draadloos Draadloos Draadloos

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Draadloze subwoofer om overal te plaatsen.
 • Zeer compact ontwerp past in elk interieur.
 • Speel draadloos bestanden via de Bluetooth-verbinding.
 • Speel muziek- en videobestanden gemakkelijk via USB.
 • Beschikt over Audio Return Channel en HDMI-CEC.
 • Virtual 5.1 surround voor intense luister-ervaring.
 • De subwoofer is draadloos, waardoor je deze gemakkelijk uit het zicht plaatst.
 • Muziek stream je draadloos vanaf een smartphone naar de soundbar via Bluetooth.
 • Dankzij wandbevestigingspunten is de soundbar ook aan de muur te hangen.
 • De soundbar heeft een virtuele surround sound voor een brede verspreiding van het geluid.
 • Muziek stream je draadloos vanaf een smartphone of tablet naar de soundbar via Bluetooth.
 • De subwoofer is draadloos, waardoor je deze gemakkelijk uit het zicht plaatst.
Minpunten
 • De soundbar speelt niet via wifi de muziek van je smartphone, laptop of NAS af.
 • De soundbar heeft geen usb-ingang om bestanden van een usb-stick af te spelen.
 • Je smartphone maakt geen verbinding met de soundbar via NFC.

Beoordeling van andere gebruikers

Gemiddeld
Aansluitmogelijkheden Score van 4,5 / 5 Score van 4 / 5 Score van 4,5 / 5
Design Score van 4,5 / 5 Score van 4,5 / 5 Score van 4 / 5
Gebruiksgemak Score van 4,5 / 5 Score van 4 / 5 Score van 4 / 5
Geluidskwaliteit Score van 4,5 / 5 Score van 4 / 5 Score van 4,5 / 5
Mogelijkheden Score van 4,5 / 5 Score van 4 / 5 Score van 4 / 5
Meest behulpzame review

Kuunobi77

Bar weinig op aan te merken!

Ik was met n behoorlijk pakket aan eisen op zoek naar n…

lees verder

Niek Luinge

Fénomenaal geluid, zó ruimtelijk, onwerkelijk!

Deze soundbar klinkt retegoed! Het geluid is enorm…

lees verder

Bram Lammers

Mooi apparaat, waar voor je geld!

Bij JBL weet je naar mijn mening altijd zeker dat je voor…

lees verder

Algemeen

Als beste getest Als beste getest
Deze producten zijn door consumenten op Kieskeurig hoog beoordeeld, als beste getest door de Consumentenbond, hebben een 5 sterren beoordeling ontvangen van What Hi-Fi of zijn bekroond met een EISA Award.
What Hi-Fi    
Muurbevestiging Muurbevestiging
Het apparaat is voorzien van schroefgaten zodat je deze eenvoudig aan de muur kunt bevestigen.
Ja Ja Nee
Type speaker Type speaker
<h5>Bridge</h5> <p>Met een bridge creëer je een krachtig netwerk voor je draadloze speakers. Dat is handig als je voor een uitgebreid multiroom systeem speakers in verschillende kamers wilt plaatsen. Je loopt niet het risico dat je muziek stoort of hapert omdat je wifi signaal te zwak is.</p> <h5>Ontvanger</h5> <p>Sluit een ontvanger aan op je receiver of actieve speakers en luister draadloos naar muziek. Met sommige ontvangers krijg je toegang tot online apps, waardoor je naast je eigen muziekcollectie ook naar internet radio of streamingdiensten luistert.</p> <h5>Subwoofer</h5> <p>Een subwoofer produceert de lage frequenties van een filmsoundtrack of nummer. Hierdoor luister je naar diepe bastonen.</p> <h5>Verzender</h5> <p>Sluit een verzender aan op je tv en stream het geluid naar een Bluetooth hoofdtelefoon. Op deze manier luister je in stilte naar een film, serie of game.</p> <h5>Draadloze speaker</h5> <p>Een draadloze speaker streamt muziek via Bluetooth of wifi van je smartphone, computer of tablet. Sommige draadloze speakers streamen muziek via internet radio of streamingdiensten, zoals Spotify Connect.</p> <h5>Netwerkspeler</h5> <p>Hiermee voeg je internet radio, streamingdiensten of wifi of Bluetooth streaming toe aan je AV apparaten.</p> <h5>Versterker</h5> <p>Met een versterker stream je muziek naar een passieve speakerset. Dit betekent dat je speakers niet alleen draadloos muziek afspelen, maar ook door een krachtig vermogen aangestuurd worden. Hierdoor hoef je de speakers niet aan te sluiten op een losse versterker of receiver.</p> <h5>Soundbar</h5> <p>Voor een helder filmgeluid plaats je de soundbar voor je tv. Sommige soundbars worden geleverd met een losse subwoofer die een diepe bas produceren. Met 1 kabel sluit je de soundbar aan op je tv.</p> <h5>Soundplate</h5> <p>Een soundplate is een plat muzieksysteem waar je een flatscreen televisie bovenop plaatst. Sommige soundplates hebben een ingebouwde subwoofer.</p>
Soundbar Soundbar Soundbar
Introductiejaar Introductiejaar
Het jaar waarin het product op de markt is gebracht.
2014 2015 2015
Totaal vermogen Totaal vermogen
Deze specificatie geeft aan hoeveel vermogen de versterker in totaal kan produceren in watt RMS (Root Mean Square). Het vermogen in watt alleen geeft echter een slecht beeld, de weerstand en harmonische vervorming moeten ook in de beoordeling van vermogen worden meegenomen.
320 watt 100 watt 150 watt
Afstandsbediening Afstandsbediening
<p>Is dit apparaat op afstand te bedienen?</p>
Nee Ja Ja
Smartphone app Smartphone app
Geeft aan of je je smartphone of tablet voor deze televisie als afstandsbediening kunt gebruiken.
Nee Nee Nee
Curved Curved
<p>Kies voor een curved soundbar wanneer je een curved televisie hebt. Soundplates met een curved uitvoering hebben we nog niet.</p>
Nee Nee Nee

Versterker en speakers

In de doos In de doos
<p>Deze specificatie geeft aan hoeveel speakers er in de doos zitten en of er een subwoofer meegeleverd wordt.</p>
1 speaker + sub 1 speaker + sub 1 speaker + sub
Speaker kanalen Speaker kanalen
<p>Elk speaker kanaal neemt een deel van de totale geluidsweergave voor zijn rekening. Zo heb je linker en rechter kanalen voor een stereo geluid (2.0). Een center kanaal geeft alle vocalen weer (alle oneven getallen zoals 3, 5 of 7). De subwoofer zorgt voor diepe lage tonen (de 1 achter de punt, zoals 2.1 of 5.1). Hoe meer kanalen een speaker of hifi set heeft, des te preciezer de plaatsbepaling van het geluid weergegeven wordt.</p>
2.0, 2.1 2.0, 2.1 2.0, 2.1
Speakerkanalen Speakerkanalen
Hoeveel geluidskanalen heeft het speakersysteem? Het getal voor de punt geeft het aantal speakers aan. Wanneer er een 1 achter de punt staat, beschikt het systeem over een apart kanaal voor de lage tonen (Low Frequency Effects). Een 2.0-systeem geeft het geluid in stereo weer uit twee speakers. Bij een 5.1-systeem zorgen vijf speakers voor het geluid, met een apart kanaal voor een strakke basweergave.
2.1 stereo    
Speaker kanalen Speaker kanalen
Het aantal audiokanalen geeft aan hoeveel speakers aangesloten kunnen worden. Bij een 5.1 opstelling worden er twee frontspeakers, 2 surroundspeakers, een centerspeaker en een (sub)woofer aangesloten. Bij een 7.1 opstelling worden daar nog twee rearspeakers aan toegevoegd.
2    
Subwoofer kanalen Subwoofer kanalen
Hoeveel geluidskanalen heeft het speakersysteem? Het getal voor de punt geeft het aantal speakers aan. Wanneer er een 1 achter de punt staat, beschikt het systeem over een apart kanaal voor de lage tonen (Low Frequency Effects). Een 2.0-systeem geeft het geluid in stereo weer uit twee speakers. Bij een 5.1-systeem zorgen vijf speakers voor het geluid, met een apart kanaal voor een strakke basweergave.
1    
Geluidsweergave Geluidsweergave
Mono en stereo zijn 2 termen die aangeven hoe iets gereproduceerd wordt. Bij mono komt het geluid uit 1 kanaal en bij stereo uit 2 kanalen. Bij een stereo weergave hoor je precies welk geluid waar vandaan komt. Dat is ideaal bij muziek waar meerdere instrumenten gebruikt worden.
Surround Stereo Stereo
Surround sound Virtual surround sound    
Surround systemen Surround systemen
Welke signalen ondersteunt het apparaat? De AV bron, zoals je Blu-ray speler moet dit signaal ook aanbieden.<br> <h5>Dolby Atmos</h5><p>Met de Dolby Atmos techniek heb je een apart signaal voor speakers op een hoge locatie, zoals aan het plafond. Hierdoor klinkt het geluid extra ruimtelijk en realistisch.</p> <h5>Dolby Digital</h5><p>De Dolby Digital techniek geeft geluiden via 6 kanalen ruimtelijk weer. De kanalen zijn gegroepeerd in 5 speakerkanalen en 1 subwooferkanaal.</p> <h5>Dolby TrueHD</h5><p>Dolby TrueHD ondersteunt een ruimtelijke geluidsweergave via 14 kanalen. Het geluid is bovendien van hoge kwaliteit: 24-bits / 96 kHz.</p> <h5>Dolby ProLogic IIx</h5><p>Dolby ProLogic IIx breidt stereo of 5.1-kanaals geluid uit naar 6.1- of 7.1-kanaals geluid. Je kunt bovendien presets selecteren voor films, muziek en games.</p> <h5>Dolby ProLogic IIz</h5><p>Dolby ProLogic IIz is een doorontwikkeling van IIx. Door deze Dolby techniek lijkt het alsof surround geluiden van een bepaalde hoogte komen, al is dit niet zo.</p> <h5>DTS</h5><p>DTS is vergelijkbaar met Dolby Digital. Deze techniek geeft 5.1-kanaals surround sound weer over 5 speakers en een subwoofer.</p> <h5>DTS-HD Master</h5><p>Deze DTS techniek geeft 5.1-kanaals geluid in hoge kwaliteit weer: 24-bits / 192 kHz. DTS-HD Master Audio ondersteunt ook 6.1- en 7.1-geluid in 24-bits / 96 kHz.</p> <h5>DTS:X</h5><p>De geluidsbeleving van DTS:X is vergelijkbaar met die van Dolby Atmos. Het verschil is dat je geen extra speakers nodig hebt die geluiden via het plafond weerkaatsen.</p> <h5>THX</h5><p>THX is een regelgeving voor surround geluid, zodat het precies klinkt zoals de filmmakers het bedoeld hebben. THX-receivers kunnen DTS en Dolby soundtracks in THX afspelen.</p>
DTS, Dolby Digital DTS, Dolby Digital Dolby Digital
Losse subwoofer Losse subwoofer
Met een draadloze subwoofer heb je meer plaatsingsvrijheid dan met een bedrade subwoofer. Bovendien ligt er geen lange audiokabel op de vloer. Houd er rekening mee dat de subwoofer nog steeds netstroom nodig heeft.
Draadloos Draadloos Draadloos

Netwerk en streaming

Netwerkverbinding Netwerkverbinding
<h5>Wifi ingebouwd</h5> <p>Ingebouwde wifi ontvanger om draadloos contact te maken met je thuisnetwerk en het internet.</p> <h5>Bedraad</h5> <p>Sluit met een utp kabel aan op je router.</p> <h5>Geen</h5> Er is geen ingebouwde wifi ontvanger of de mogelijkheid om het product aan te sluiten op je router.
Geen Geen Geen
Wifi Wifi
Geeft aan of er een wireless LAN adapter ingebouwd is.
Nee Nee Nee
NFC NFC
Near Field Communication of NFC is een contactloze communicatiemethode voor afstanden tot een centimeter of 10. Met behulp van NFC zet je eenvoudig een draadloze Bluetooth-verbinding met andere apparaten op zoals smartphones, audio docks en koptelefoons. Als 2 apparaten over NFC beschikken, verbind je ze met elkaar door ze kort tegen elkaar aan te houden.
Ja Ja Nee
Multiroom audio Multiroom audio
Als een speaker over multiroom audio beschikt, koppel je via wifi 2 of meer van deze speakers aan elkaar. Je bedient elke speaker met 1 app voor je smartphone, tablet of computer. Hierdoor heb je de controle over elke speaker, waar in huis je ook bent. Verspreid de speakers door je huis en luister in elke kamer naar hetzelfde of een ander nummer. De app brengt streamingdiensten, internet radio en je eigen muziekcollectie samen in 1 overzichtelijk menu. Zo wissel je niet tussen meerdere apps om tussen je muziekbronnen te schakelen.
Nee Nee Nee

Afspelen

Afspelen van Afspelen van
<h5>LP's</h5> <p>Een platenspeler waarmee je naar vinyl luistert.</p> <h5>Cd/SA-Cd/dvd/Blu-ray</h5> <p>Ingebouwde cd, SA-cd, dvd, of Blu-ray speler.</p> <h5>Cassette</h5> <p>Een ingebouwd deck voor je cassette bandjes.</p> <h5>Dock</h5> <p>Docking station voor smartphones.</p> <h5>Mp3 speler</h5> <p>Aux ingang voor bekabelde aansluiting van een mp3 speler.</p> <h5>Usb geheugen</h5> <p>Usb ingang voor een stick of harde schijf met muziekbestanden.</p> <h5>SD kaarten</h5> <p>Een ingang voor SD kaarten.</p>
MP3-speler MP3-speler
Smart TV Smart TV
Je kunt deze soundbar met internet verbinden. Zo maak je van je gewone tv, een Smart tv. Hierdoor kun je gebruik maken van een internetbrowser en allerlei handige apps zoals Facebook, Uitzending Gemist en Netflix.
Nee Nee Nee
FM-radio FM-radio
Met een ingebouwde FM-radio ontvang je alle (analoge) radiozenders uit de ether.
Nee    
Docking station Docking station
Beschikt het toestel over een dock om je smartphone te docken.
Nee Nee Nee
Mediaspeler Mediaspeler
Een tv met ingebouwde mediaspeler kan media, zoals muziek, video's of foto's afspelen, zonder tussenkomst van extra apparatuur. Zo kun je bestanden op de TV openen die bijvoorbeeld op een USB-stick staan. Als je tv beschikt over een netwerkverbinding is het ook mogelijk, bestanden te bekijken die op andere slimme apparaten binnen je thuisnetwerk staan.
Nee Nee Nee

Aansluitingen

HDMI-ingangen HDMI-ingangen
Geeft aan hoeveel HDMI-ingangen het apparaat heeft.
1 x    
Audio Return Channel Audio Return Channel
Door de optie Audio Return Channel (ARC) heb je nog minder kabels nodig. Als het apparaat beschikt over ARC kan het apparaat zowel een audiosignaal ontvangen als versturen via dezelfde poort en kabel.
Ja    
HDMI-CEC HDMI-CEC
Als het apparaat te bedienen is via HDMI-CEC houdt dat in dat wanneer dit soort apparaten zijn gekoppeld via HDMI, dat al deze apparaten bediend kunnen worden met 1 afstandsbediening van 1 van de apparaten uit het netwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Blu-ray speler en een receiver welke met een HDMI-kabel zijn gekoppeld. Beide apparaten zijn dan te bedienen met slechts 1 afstandsbediening.
Ja    
Component Component
Component video is een analoog videosignaal dat bestaat uit drie componenten: rood, groen en blauw. Component aansluitingen hebben dan ook drie poorten (YPbPr) en component-kabels drie tulp-stekkers in de kleuren rood, groen en blauw.
Nee Nee  
Composiet Composiet
Composite Video is de benaming van een analoog video-signaal waarmee televisiebeeld gecodeerd wordt. Met een Composite Video-poort kan video-apparatuur op elkaar aangesloten worden.
Nee Nee  
SCART SCART
Scart (of Euroconnector) is een oorspronkelijk Franse standaard voor het verbinden van audiovisuele apparaten. Een scart-connector bestaat uit 21 pinnen en voorziet in analoge audio- en videosignalen in beide richtingen. De connector maakt het mogelijk eenvoudig externe apparatuur zoals videorecorders en dvd-spelers aan te sluiten op de televisie. SCART wordt steeds vaker vervangen door HDMI.
Nee Nee  
Optische aansluiting Optische aansluiting
Een optische aansluiting geeft een digitaal geluidssignaal perfect door. Optische kabels zijn ongevoelig voor elektrische storingen. Er worden namelijk geen elektrische signalen door verzonden, maar alleen lichtpulsen. Deze aansluiting word ook TOSLINK genoemd.
Ja Ja Ja
Coaxiaal (digitaal) Coaxiaal (digitaal)
Geeft aan of er een digitale audio-uitgang aanwezig is. Deze aansluiting verzendt audio in het S/PDIF formaat en heeft een vrouwelijk tulp-/RCA-connector.
Nee Nee Nee
RCA ingang RCA ingang
Geeft aan of er een aansluiting aanwezig is die een analoog-audiosignaal accepteert. Meestal is dit in de vorm van Tulp-/RCA-aansluitingen of een 3,5 mm mini-jack-aansluiting.
Nee Nee Nee
USB aansluiting USB aansluiting
Heeft dit product een USB aansluiting?
Ja Nee Nee
USB Functie USB Functie
Welke USB functies ondersteunt het product?
Media afspelen    
3,5 mm mini-jack ingang 3,5 mm mini-jack ingang
<p> Geeft aan of het product beschikt over een 3,5 mm mini-jack-ingang. <p>
Ja Ja Ja
Netwerkaansluiting Netwerkaansluiting
Beschikt het apparaat over een netwerkaansluiting, zodat het apparaat via het netwerk benaderd kan worden vanaf een computer of laptop. <br> <img src="https://image.coolblue.io/content/176561" alt="LAN" title="LAN - RJ 45" />
Nee Nee Nee
Hoofdtelefoonaansluiting Hoofdtelefoonaansluiting
Een standaard 3,5 mm uitgang / mini-jack om een hoofdtelefoon of luidspreker op aan te sluiten. Handig voor als je zelf even wilt genieten van je muziek, zonder daarbij anderen te storen.
Nee Nee  
Antenne Antenne
Geeft aan of een antennekabel (coaxkabel) op de televisie aangesloten kan worden. Welk signaal er gecodeerd kan worden, is afhankelijk van de tuner van de tv. Een analoog signaal kan altijd gecodeerd worden.
Nee Nee  

Fysieke eigenschappen

Afmetingen subwoofer Afmetingen subwoofer
Wat zijn de afmetingen van de subwoofer?
19,5 x 30,4 x 40 cm 17 x 34,2 x 32,5 cm 120 x 300 x 410 cm
Gewicht Gewicht
<p>Hoeveel weegt dit product, gemeten in kilogram?</p>
8,67 kg 2 kg 1,5 kg
Kleur Kleur
<p>De kleur van het product.</p>
Zwart Zwart Zwart
Hoogte Hoogte
<p>De hoogte van het product in centimeters.</p>
4,9 cm 5,2 cm 6,5 cm
Breedte Breedte
<p>De breedte van het product in centimeters.</p>
104,5 cm 90,1 cm 80 cm
Diepte Diepte
<p>De diepte van het product in centimeters.</p>
6,7 cm 8,4 cm 9 cm

Eerder bekeken door jou